-
Marek de Heus

Update oktober 2022

Wat vliegt de tijd toch. Zaten we enkele weken terug nog op het strand, nu zie ik versieringen voor Halloween en zelfs al pepernoten bij de bakker.

Bij ons is ondertussen ook weer een hoop gebeurd.

Planbord 
Sinds kort kun je ook absentie vastleggen in Bordfolio. Het mooie hiervan is, dat dit dan automatisch zichtbaar wordt in het planbord: zo zie je in 1 oogopslag welke leerlingen afwezig zijn. 

Om het overzicht verder te verbeteren, zie je nu direct wie, waar, wel/niet voor gekozen heeft. Bekijk het zelf door Planbord -> Overzicht te kiezen.

Portfolio 
Een lang gevraagde feature was het aanpassen van de volgorde in het portfolio. We sorteren alles aflopend op datum. Deze datum kun je nu aanpassen door iets in het portfolio te bewerken en rechtsboven op "Aanmaakdatum aanpassen" te klikken.

Enkele scholen gebruiken ons portfolio ook voor de leerkrachten zelf (zij zijn dan als het ware leerling). In dit geval kunnen leerlingen niet alleen werk toevoegen aan hun eigen portfolio, maar ook werk toevoegen aan elkaars portfolio.

Prikbord 
Het prikbord is onze oudercommunicatie oplossing. Je kon al gesprekken met ouders inplannen. Omdat ouders de afspraak soms vergeten, krijgen zij nu automatisch een email reminder (1 week van te voren en 1 dag van te voren).

Rapport / Verslag 
Er worden in Bordfolio steeds meer rapporten aangemaakt. Sinds vorig jaar kun je hier ook beoordelingen in plaatsen. Deze koppel je aan de tags/leerdoelen. Op dit moment zijn we bezig om het ook voor leerlingen zelf mogelijk te maken om te reflecteren op hun leerdoelen. Je kunt dit doen door, als beheerder, een tag/leerdoel te markeren voor zelfreflectie. Ook dit komt dan in het rapport terecht.

Ook kan het voorkomen dat je (met name bij jonge leerlingen) de beoordelingen niet wilt delen met ouders. Dit kun je nu aangeven in het rapport.

Android app
We hadden al een app voor iOS, nu is deze er ook voor Android. De app is te vinden in de Google Play Store.

Qualityboard
Onlangs kwamen we in contact met de makers van Qualityboard. Net als wij, zijn het enthousiaste software ontwikkelaars die graag iets moois maken. Het doel van Qualityboard is het eenvoudiger en gestructureerder maken van de voortgang van kwaliteitszorgdoelen in het onderwijs. Wellicht is het iets voor jouw school? Voor meer info zie qualityboard.nl.Tweet

Meer weten? Lees ook onze andere artikelen op onze blog en volg ons op Twitter.

Andere artikelen:

Wat kleine verbeteringen

We hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Tijdens de NOT2015 hebben we veel feedback gekregen wat we nu aan het doorvoeren zijn. Een tekst hier, een formulier daar.... We hebben overal kleine dingen aangepast waardoor alles nog gebruiksvrien... lees verder
-
Petrik de Heus

Zoeken in portfolio's

Hoe meer je in het portfolio zet, hoe lastiger het wordt om iets te vinden. Wat is er bijvoorbeel... lees verder
-
Petrik de Heus

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.