Inloggen als leerling

Als leerkracht wil je dat leerlingen zelf in Bordfolio kunnen werken.

Om leerlingen zelf te laten werken met Bordfolio, moeten leerlingen zijn ingelogd. Zo weet het systeem welk kind er gebruik maakt van Bordfolio.

Dit kan op 2 manieren.

Inloggen met emailadres of gebruikersnaam

Wanneer leerlingen een eigen emailadres hebben, kunnen ze zowel op school als thuis inloggen. Ook kunnen de leerlingen dan zelf een nieuw wachtwoord aanvragen in het geval ze deze vergeten zijn (ze krijgen dan een email met daarin een link om een nieuw wachtwoord te kiezen).

Om leerlingen te laten inloggen met hun emailadres, ga je naar 'Beheer', submenu 'Leerlingen'. Klik op een leerling en je kunt het emailadres en wachtwoord invullen.

Hebben leerling geen emailadres? En wil je ze toch ook vanaf huis laten inloggen? Dan kun je ze een gebruikersnaam (een niet bestaand emailadres) geven, bijvoorbeeld: suzanne@onzeschool. Enige verschil met een emailadres is dat leerlingen geen nieuw wachtwoord kunnen aanvragen via email, dit moet dan via de beheerder.

Inloggen zonder emailadres (inloggen als school)

Inloggen zonder emailadres kan ook.

Leerlingen kunnen zichzelf kiezen door hun foto te kiezen en hoeven daarna alleen hun wachtwoord in te vullen.

Om leerlingen een wachtwoord te geven, ga je naar 'Beheer', submenu 'Leerlingen'. Klik op een leerling, vul een wachtwoord in en kies 'Bewaren'.

Kies vervolgens 'Laat leerlingen kiezen' onder Planbord of 'Laat leerlingen uploaden' onder Portfolio en er verschijnt een lijst met foto's van leerlingen. De leerling kiest zichzelf en kan aan de slag.

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.