Opdrachten aanmaken

Als leerkracht wil je opdrachten klaarzetten voor leerlingen

Met opdrachten kun je leerlingen een instructie geven. Leerlingen zien de opdrachten en kunnen hun werk hierbij uploaden. Het werk komt dan automatisch in hun portfolio met de titel van de opdracht. Ook worden de tags van de opdracht automatisch gekoppeld aan het werk.

Details invullen

De naam staat altijd boven een opdracht. Dit is een verplicht veld.

In de omschrijving kun je een uitgebreider stuk invullen.

De inleverdatum is ook een verplicht veld. Na het verlopen van de datum kunnen leerlingen geen werk meer inleveren.

Tags gebruik je om het portfolio in te delen. Iedere opdracht kun je één of meer tags geven. Bij het inleveren door de leerling worden de tags automatisch gekoppeld aan het werk.

Als laatste koppel je leerlingen aan de opdracht. Iedere leerling die aan de opdracht wordt gekoppeld, kan de opdracht bekijken. De leerling gaat aan de slag en kan vervolgens het gemaakte werk inleveren door het te uploaden.

Notificaties

Wanneer je de opdracht opslaat, ontvangen leerlingen een email notificatie. (voorwaarde is wel dat je een betaald account hebt en dat notificaties aan staan, zie Beheer -> School onderaan de pagina).

Leerlingen ontvangen tevens een notificatie wanneer de inleverdatum wijzigt. Ook krijgen ze periodiek een notificatie met nog openstaande opdrachten.

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.