Schoolverlaters

Als leerkracht wil je schoolverlaters archiveren en hun portfolio meegeven

Het schooljaar komt ten einde waardoor er weer leerlingen de school verlaten. Wat gebeurt er met het portfolio van de schoolverlater? Je kunt leerlingen archiveren en hun portfolio downloaden naar een USB.

Leerlingen archiveren

Een gearchiveerde leerling heeft alleen leesrechten. De leerling kan nog wel inloggen en haar/zijn portfolio bekijken, maar niet aanpassen. Dus niets nieuws uploaden, teksten aanpassen of werk liken. Ook heeft de gearchiveerde leerling geen toegang meer tot het planbord, ze hoeven immers niet meer te kiezen.

Als leerkracht zijn gearchiveerde leerlingen niet meer zichtbaar. Ze kunnen niet meer gekoppeld worden in het portfolio, ze staan niet meer in het digitale planbord en in het leerlingoverzicht zijn ze ook niet meer zichtbaar.

Leerlingen kun je archiveren door bij beheer de leerling te kiezen, en onderaan op knop 'Archiveren' te klikken. Een gearchiveerde leerling kan ook weer actief gemaakt worden door de leerling te kiezen en op de 'Activeer' knop te klikken.

Kortom gearchiveerde leerlingen kunnen wel hun portfolio bekijken maar doen niet meer actief mee.

Portfolio downloaden

Het is ook mogelijk om het portfolio te downloaden. Je kan het dan bijvoorbeeld op een USB stick zetten. Om het portfolio te downloaden ga je naar het portfolio van de leerling en klik op "Share". Klik daarna op de knop "Create an archive". We halen dan alles op en maken er een zip bestand van. Na een aantal seconden kan je het bestand downloaden.

In het zip bestand kan je het portfolio bekijken door index.html te openen. De download van het portfolio bevat alle foto's, video's en documenten. Ook de tags en beschrijving zijn te bekijken.

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.