-
Petrik de Heus

Archiveren van leerlingen en afspraken zichtbaar

Wat gebeurt er met het portfolio van leerlingen die de school verlaten? Het is zonde om al het werk weg te gooien. En wat gebeurt er met foto's die aan meerdere leerlingen zijn gekoppeld?

Vanaf vandaag is het mogelijk om leerlingen te archiveren.

Een gearchiveerde leerling heeft alleen leesrechten. Als ze inloggen kunnen ze hun portfolio bekijken, maar niet aanpassen. Dus ze kunnen niets nieuws uploaden, teksten aanpassen of werk liken. Het planbord kunnen ze niet meer zien, ze hoeven immers niet meer te kiezen.

Als leerkracht zijn gearchiveerde leerlingen niet meer zichtbaar. Ze kunnen niet meer gekoppeld worden in het portfolio, ze staan niet meer in het digitale planbord en in het leerlingoverzicht zijn ze ook niet meer zichtbaar.

Leerlingen kun je archiveren door bij beheer de leerling te kiezen, en onderaan op knop 'Archiveren' te klikken.
Een gearchiveerde leerling kan ook weer actief gemaakt worden door de leerling te kiezen en op de 'Activeer' knop te klikken.

Kortom gearchiveerde leerlingen kunnen wel hun portfolio bekijken maar doen niet meer actief mee.
We zijn de afgelopen twee weken druk bezig geweest met deze nieuwe functionaliteit en zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

We hebben ook weer veel kleine verbeteringen toegevoegd. Pagina's zijn weer sneller en waarschijnlijk had je het al gezien, maar de rapportages staan nu gewoon op 1 pagina. Dat is een stuk overzichtelijker.

Daarnaast zijn afspraken voor leerlingen nu zichtbaar als de leerling inlogt. Dus als een leerling ergens op moet letten of ergens aan moet werken kan hij/zij dat zelf zien.


Tweet

Meer weten? Lees ook onze andere artikelen op onze blog en volg ons op Twitter.

Andere artikelen:

Meester Bram bij RTL nieuws

Bram van Mil van de Snijdersschool in Rijswijk was in een item van RTL nieuws te zien over het gebruik van tablets in het onderwijs. Bordfolio is ontwikkeld in samenwerking met de Snijdersschool. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/meer-tab... lees verder
-
Petrik de Heus

Wat doen wij met privacy gevoelige informatie?

Privacy vinden we bij Bordfolio heel belangrijk. Kennisnet denkt er gelukkig net zo over en heeft... lees verder
-
Petrik de Heus

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.