-
Marek de Heus

Advent kalender

Deze maand hebben we meegedaan aan de "Advent of Code", een wereldwijde programmeerwedstrijd.

Op 1 december zijn we begonnen met de eerste opdracht. Tot en met 25 december krijg je iedere dag 2 opdrachten die je zo snel mogelijk moet oplossen. Je krijgt een probleem voorgeschoteld en moet met je programmeerkunsten proberen het antwoord te berekenen. 

De opdrachten zijn heel goed opgezet en hebben een rode draad: je maakt een reis. Zo moet je de ene dag tellen hoeveel bomen je raakt met je slee door het bos, trein kaartjes ontcijferen in een taal die je niet spreekt, bepalen op welke stoelen de mensen op de boot gaan zitten en ga zo maar door.

Het oplossen kan echt een hele uitdaging zijn. Soms is de één er zo uit en de ander niet en een dag later is het precies omgekeerd. Of je denkt een oplossing te hebben, maar je programmaatje moet zo lang rekenen, dat je er over 1000 jaar nog niet bent. Dat betekent dus weer terug naar de tekentafel.

Uiteindelijk hebben we 47 van de 50 opdrachten goed opgelost. Het was een hoop werk, hebben veel geleerd en zijn in ons nederlandse poeltje 3e en 4e geworden.

In het plaatje zie je dat er wereldwijd op de eerste dag 150.201 mensen de eerste en tweede opdracht goed hadden, 10.730 alleen de eerste. Gaandeweg vallen er steeds meer mensen af. Uiteindelijk waren er op de laatste dag nog 15.000 mensen over waaronder de makers van Bordfolio :-).

Prettige feestdagen!


Tweet

Meer weten? Lees ook onze andere artikelen op onze blog en volg ons op Twitter.

Andere artikelen:

Bezoek ons op de NOT 2015

Werkt jullie school met portfolio's? Of hebben jullie interesse in een digitaal keuzebord of planbord? Kom langs bij onze stand (11.B072) en we geven graag een demo. De NOT beurs is van 27 januari t/m 31 januari in de Jaarbeurs te Utrecht. Wij st... lees verder
-
Petrik de Heus

Beheren van leerlingen en leerkrachten

We hebben het beheer van leerlingen en leerkrachten verbeterd. Binnen een school kun je nu andere leerkrachten beheerder maken. Daarnaast is het mogelijk om leerkrachten en leerlingen te verwijderen. Om eea persoonlijk te maken is het al mogelijk ... lees verder
-
Petrik de Heus

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.