-
Petrik de Heus

Een digitaal leerlingportfolio

Steeds meer scholen werken met leerlingportfolio’s. Een leerlingportfolio is "een doelbewuste verzameling werk van kinderen en reflecties daarover, door de leerling zelf samengesteld gedurende een bepaalde periode." Castelijns, Kenter & Janssen (2001). De leerling reflecteert over zijn uiteindelijk werk en over het leerproces.

Met digitale leerlingportfolio's is het mogelijk om video's en foto's toe te voegen. Naast een papieren werkstuk kan bijvoorbeeld een foto van een bouwwerk worden toegevoegd. Daarnaast wordt de toegankelijkheid voor ouders, leerkrachten en leerlingen verbeterd. Ouders kunnen van huis uit zien wat hun kinderen gemaakt hebben. Leerlingen kunnen hun werk eerder mee naar huis nemen. En leerkrachten hoeven niet bang te zijn dat er werk verloren gaat.

Bordfolio is een digitaal leerlingportfolio voor het basisionderwijs. De ontwikkeling van leerlingen is zichtbaar in een overzichtelijk geordend portfolio dat de hele schoolperiode meegaat. Het werk van leerlingen is eenvoudig te uploaden (foto, video of pdf) en alles is via tags (gekoppeld aan leerdoelen/leerlijnen) in te delen. Krijg beter inzicht in het werk van leerlingen door middel van rapportages.


Tweet

Meer weten? Lees ook onze andere artikelen op onze blog en volg ons op Twitter.

Andere artikelen:

Snellere leerlingportfolio's en betere rapportages

We groeien snel met nieuwe scholen. Om te zorgen dat alles snel blijft laden voor iedereen hebben... lees verder
-
Petrik de Heus

Wij zijn klaar voor de AVG

Je zult ondertussen wel gehoord hebben van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De... lees verder
-
Marek de Heus

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.