-
Marek de Heus

Op afstand op de hoogte blijven

Soms lijken dingen heel moeilijk, maar zijn ze uiteindelijk simpel, soms is het precies omgekeerd.a

Toen we de vraag kregen of we niet een mailtje konden sturen als er iemand gereageerd had binnen Bordfolio, zeiden we direct ja. Immers hoe moeilijk kan het zijn?

Toen gingen we kijken hoeveel reacties er de afgelopen maanden zijn geplaatst. Daar schrokken we nogal van: het aantal reacties in maart + april was 20x zo groot als in heel 2019.

Ik snap dat leerkrachten geïnformeerd willen worden, maar niet 10x in één uur. Simpelweg een mailtje versturen als iemand had gereageerd, was dus niet echt een nette oplossing.

En wat moet er eigenlijk in de mail komen? Mailtjes met "Iemand heeft gereageerd, klik hier om het bericht te bekijken" vind ik persoonlijk nogal irritant. Liever zie ik direct de inhoud van de reactie. Dus kwamen we op het idee om alle reacties van de afgelopen paar uur te combineren in één e-mail.

Maar toen realiseerden we ons dat het ook nog zo kan zijn dat je eerst in Bordfolio reacties bekijkt en daarna deze reacties ook nog eens in je mail ontvangt. Dat zou een beetje veel van het goede zijn. Dit kunnen we helaas niet 100% voorkomen, maar we kunnen het wel zoveel mogelijk beperken.

Als laatste ontdekten we dat het zo is dat je niet alleen reacties kunt plaatsen, je kunt ze ook verwijderen: soms reageert iemand heel impulsief en besluit daarna de reactie te verwijderen. Als er dan gelijk een mail uitgaat, kun je deze niet meer terughalen.

Zo kan het dus gebeuren dat iets wat heel eenvoudig lijkt, uiteindelijk meer tijd kost dan verwacht. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: we hebben nu een oplossing gebouwd welke rekening houdt met al deze situaties. We versturen maximaal een aantal keer per dag een mail met reacties, gegroepeerd per werk waar op gereageerd is. Zo wordt je niet bedolven onder e-mails en kun je de conversatie goed volgen, zonder Bordfolio te hoeven openen. Mocht je willen reageren dan kan dat ook, door te klikken op een link in de mail.

Om gebruik te maken van deze notificaties, klik je op je profiel foto rechts boven en kies je "mijn profiel" -> "notificaties" of klik deze link. Je kunt dan aanvinken dat je email notificaties wilt ontvangen. Vergeet niet om onderaan de pagina op opslaan te  klikken!
Tweet

Meer weten? Lees ook onze andere artikelen op onze blog en volg ons op Twitter.

Andere artikelen:

Een online portfolio, is dat wel veilig?

Je wilt op jouw school met een online leerlingportfolio aan de slag. Met collega's heb je bedach... lees verder
-
Marek de Heus

Opdrachten nu beter dan ooit

Vanaf het moment dat leerlingen thuis zitten, hebben we veel verzoeken gekregen om "Opdrachten" b... lees verder
-
Marek de Heus

60 dagen gratis proberen

Proberen is geheel vrijblijvend en kost niets.

Maak een account aan en ervaar zelf hoe prettig Bordfolio werkt.